View Single Post
Eski 23-05-2010, 23:29   #1209
nbugay
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. nbugay,

Yukarda koyulaştırdığım satırla ilgili bildiklerinizi paylaşırsan çok memnun olurum. Topraksız tarımda kullanırken hazırladığımız besin eriyiklerinde kullanılan (Örneğin Monopotasyumfosfat, Potasyumnitrat, Mağnezyumsülfat) teknik kimyasalların içerisinde hangi ağır metaller var.
Bu konuya mutlaka açıklık getirilmesi lazım. Yoksa sanal ortamda büyük bir bilgi kirliliği oluşuyor.
Sn. Sarıcan,
Kimyasal gübre kullanımı konusunda uzman değilim, ben sadece araştırmalarım sonucunda bulduklarımı aktarıp bunlar konusunda uzman kişilerden açıklayıcı bilgiler almak peşindeyim. Sonuçta şu anda uğraştığımız şeyi hobi olarak yapsak ta sağlığımız konusunda riskler var ise bunlarında açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.

Yukarıda yazdığım ağır metaller konusunda ise okuduğum kaynaktaki yazara olan güvenimden dolayı bunu dile getirdim ve alt detaylarını ben de öğrenme peşindeyim. Size bu kaynaktan bir alıntıyı aşağıda yolluyorum;

"Ancak sayın okurlar biliyor musunuz, 5 yıldır uğraşmama rağmen daha bir tane gübre üreticisinden bile, gübre içerisindeki ağır metalleri gösteren beyan belgesini alamadım, aldırtamadım. Diyelim bu gübre % 28 saf azot evet ancak geri kalan % 72 nedir? Ne kadar kükürt vardır? Özellikle fosforlu gübrelerde hangi ağır metallerden ne kadar var veya yoktur? (Bu noktada, "kimyasalın formülü belli, hesaplanınca geri kalan % 72 bulunur" diyenleri duyar gibi oluyorum. Hayır, burada benim belirttiğim üreticinin bunu beyan etmesi. Hem de hesapla değil analiz ile. Burada aradığımız olması gereken değil, mevcut durumdur) Bunu gösteren hiç bir yazılı dokümana erişemedim. Gübre üreten firmalar bunu sorunca "gübrelerimizde zararlı hiç bir şey yok" ya da "ne yapacaksınız kardeşim gübre firması mı kuracaksınız?" diyorlar."

Tekrardan konu ile ilgili olarak uzman arkadaşlar var ise yardımlarını rica ediyorum.

Sn. mete0838
Haklısınız bunun başka bir başlık altına alınması daha uygun olacak.
Sn. moderator bu yazışmaları yeni başlık altına taşımanız mumkunmu..

Saygılarımla,

nbugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön