Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osman59
teşekkür ederiz faruk arkadaş saksının büyüklüğü etken olurmu daha şimdiden, pazardan aldığımız menekşeler 6-7 yaprak oluyor ama hepsininde yaprakları iri oluyor bende yine onların saksısının boyutunda olan saksıya dikiyorum hatta onları başka saksıya dikiyorum yeni yavrularıda onlardan kalan saksıya dikiyorum zaten bu saksılaran daha küçük saksıda yoktur herhalde ve 10-12 yaprak oluyor ama ufak tefekler , onlar acaba vitamin verdikleri içinmi böyle iri oluyor bizim kendi yetiştirdiklerimiz onlar gibi iri olmazmı dedim kendi kendime bunlara kullandığım toprak marketlerden aldığım hazır topraktır ayrıyetten daha başka bişey yapmam lazımmı ?
|
Sayın osman59, imlâ kurallarına uyarak yazılarınızı yazarsanız paylaşımınız daha güzel, daha etkili olacaktır.
Bahsettiğiniz yapraktan yetişen menekşelerin her bir kökünü tek tek ayırın. Bir yapraktan yavrulayan menekşeler 6-7 kök olabiliyor, bu şekilde devam ederlerse de gelişemiyorlar. O yüzden mutlaka tek tek ayırın ve sonrasında bol ışık alan bir yere koyun. Işık çok önemli.