Merhaba,
Sizlere ortancalarımın başına gelenleri fotoğraflarla göstereyim.
Birinci fotoğraftaki ortancayı bu sene mart ayında aldım kocamandı ama yaprakları kuruya kuruya bu hale geldi. Yeni çıkan yapraklar da hemen kurumaya başlıyor.
İkinci saksı geçen yıl seradan aldığım bir ortanca. Aldığımda çiçekliydi. Bu yıl martta bayağı yeşerdi, büyüdü fakat aynı şekilde yaprakları kurudu ve sonuç görüldüğü gibi.
Üçüncü saksı da bu sene alındı. Yemyeşil yaprağı bol bir orancaydı ama o da yaprak uçlarından kuruya kuruya bu hale geldi.
Dördüncü saksı geçen yıl çiçekliyken alınmış büyük bir ortancaydı. İki hafta öncesine kadar hiç bir kıpırtı görülmedi sonra yaprak çıkarmaya başladı ama çıkan yaprak sapsarı.
Büyük olan ortancayı nisan ayında bir arkadaşım verdi yemyeşildi geçen haftadan beri onunda yaprakları kurumaya başladı. Aynı son onu da bekliyor.
Bu sene o büyük ortanca gibi beş büyük ortancayı da yok ettim. Onların resimlerini çekmemiştim.
Ortancalarım gölgede duruyor ve ben onlara duyduğum her takviyeyi yapıyorum. Gerçi artık acaba burda daha mı iyi olur diye güneşe, yarı gölgeye çıkardıklarım da var ama sonuç hiç değişmiyor. Yani aylarca yıllarca arkadaşlarımın evinde sağlıklı olan ortancalar benim bahçeme geldiklerinde kuruyup yok oluyorlar.
Bu süreç üç yıldır aynı şekilde devam ediyor. Ben her yıl nerde ortanca görsem onu alıyorum ama gelin görün ki bir tane ortancam yok.
|