View Single Post
Eski 05-01-2007, 16:00   #13
turunç
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2006
Mustafa; bonsai sulamayı bir şekilde öğrenmek zorundasın. Seni anlıyorum. Henüz nasıl yapacağını bilemiyorsun ama forumdaki konuları iyice sindire sindire okumalısın. Ders çalışır gibi çalış ama öğrendiklerini de akıl süzgecinden geçir.

Sulamayı nasıl yapıyoruz? Kısaca öğrendiklerimi aktarmaya çalışayım:
sulama yaparken en doğrusu yağmur şeklinde sulamadır. Ben sularken; önce yağmur şeklinde biraz suluyorum. 1-2 dakika bekliyorum. Toprak bu suyu biraz çektikten sonra ikinci kez suluyorum. Yine yağmur şeklinde. Bu kez saksının altındaki delikten su gelene kadar suluyorum. Sulama ritmim yok. Yani haftada şu kadar sularım diyemem. Hergün kontrol ediyorum. Toprak nemliyse sulamıyorum. Eğer gözlerime güvenmezsem toprağa parmağımı daldırıp 1-2 santim aşağısında nem var mı bakıyorum. Eğer toprağın 1 santimlik kısmı kuruysa, alt tarafı nemliyse az su veriyorum. 2 santimlik kısmı kuruysa yukarıda anlattığım şekilde sulama yapıyorum.

Bence önceki mesajda anlattıklarımı şimdi yapabilirsin. Zaten yapmazsan bitkin büyük ihtimalle ölecek. Eğer ölürse üzülme. Bu bonsai sana çok şey öğretmiştir. Bir sonraki denemende çok daha tecrübeli olarak başarılı olacaksın. Ben sana bu konuda inanıyorum. Hadi bakalım kolay gelsin....

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön