View Single Post
Eski 22-05-2010, 09:08   #1027
yasarugur
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
http://www.ceviz.com.tr/asiliceviz.htm ceviz yetiştiren herkesin Selahattin Bayrak beyin sitesinde fotoğrafta görülen ceviz ağacındaki gibi salkım salkım ceviz veren ağaçları olsa ne iyi olurdu.Herkes emeğinin ve zamanının karşılığını almış alırdı,aralıksız ve sabırlı uzun süren bir eleme-seçme çalışması ve bilgi birikimiyle bahçemizdeki verimsiz ağaçları verimli anaçlardan alınan kalemlerle aşılayıp boş yerlere de iyi cins ceviz fidanı dikmekle mümkün olacak herhalde.Dün bu fotoğrafı bahçesine karışık türlerden 200 ağaç ceviz fidanı dikmiş olan bir kardeşime gösterdim baktı baktı"Abi, biz ömrümüzü boşa geçiriyoruz ,nereden bulunur bu verimli cevizlerin aşı kalemleri?"diye sordu.Sanırım bu yaz aşı zamanı geldiğinde bazı ağaçlarını ıslah etmek amacıyla aşılama işlemlerine başlayacak.(WM1TR arkadaşımızın mesajında Selami Bayrak beyin adı geçtiği için bu fotoğrafı herkes görsün istedim.Niyetim sitenin reklamını yapmak değil,yanlış anlaşılmasın. )
Bu arada Aydın ve yakın çevresinde ceviz fidanı üreticilerinin telefonlarını da vereyim,belki ihtiyacı olan arkadaşlarımızın işine yarar.Ben de karınca kararınca faydalı olabilirsem sevinirim.

Eklenen Resimler

Düzenleyen yasarugur : 22-05-2010 saat 09:19 Neden: ekleme yaptım
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön