View Single Post
Eski 22-05-2010, 00:00   #1206
nihat_kb
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nbugay Mesajı Göster
Sn. Nihat kb
Yazdıklarınıza tam anlamıyla katılıyorum. Suni gübre kullanımının çevrenin yanısıra insan sağlığı açısından da zararlı olabileceği gibi bir düşünce var bende.
Mesela suni gübrelerin içerisinde bulunan ağır metallerin bizler içinde ileride zararlı olabileceği düşüncesindeyim.
Bu yöntemde daha az gübre kullanılıyor konusunda ise, herhangi bir ölçme veya çalışmam olmadı ancak; topraklı tarımda verilen gübre ve topraksız sisteme verilen toplam gübre miktarı karşılaştırıldığında topraklıda daha fazla kullanım miktarlar söz konusu olabilir ancak bitkinin kendi bünyesine aldığı gübre miktarı açısından topraksız tarımda daha az gübre aldığı yorumu bana çok inandırıcı gelmiyor. Sonuçta topraksız tarımda verilen elementlerin çeşit sayısı bile topraklı tarımda verilenlerden daha fazla...
Ben modern tarımı da savunuyor değilim, modern tarımın da getirisinden çok götürüsünün olduğunu düşünüyorum. Ancak topraksız tarım daha sağlıklı denilince mantıken gerçekçi gelmiyor.
Suni gübrelerin sağlık üzerindeki etkileri konusunda uzman olan veya bilgili olan arkadaşlar var ise bu yöntemin avantaj ve dezavantajlarını daha iyi tanımlayabiliriz.

Saygılarımla,
Bir de topraklı tarım da şöyle bir ihtimal var , en azından suni gübre yerine çiftlik gübresi kullanma ihtimalimiz var ve bu madde bitki için gerekli nerdeyse bütün besinleri içeriyor ve doğal.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi başka arkadaşların da yorumlarını da alabilirsek daha ii bilgi edinmiş olacağız.

nihat_kb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön