View Single Post
Eski 21-05-2010, 22:04   #1204
nihat_kb
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhan74 Mesajı Göster
Sayın nihat kb,

Peki hepsi bu mu?

Hem sonra kullanılan kimyasallar, topraklı tarımdaki zirai ilaçlardan daha zararsız değil mi? Peki insan vücudunda da bir çok element ve mineraller yok mu? Kullanılan kimyasalların bir çoğu insan bedeninde de var bildiğim kadarıyla.

Ama şundan eminim ki; sebze ve meyvelerin büyümeleri **** verimi ile ilgi herhangi bir ilaç veya hormon kullanılmıyorsa, doğal ortamında ne varsa onunla idare edilmeye çalışılıyorsa zararı yok.

Saygılarımla,
Bakın Ayhan Bey,

Ben şunu anlatamıyorum , üretilmesin , yapılmasın , öğrenmeyelim, denemeyelim demiyorum.Ama kimyasalların da ileride başımıza dertler açacağı konusunda şimdiden hazırlıklı olmalıyız , en azında farkındalık yaratmalıyız diye düşünüyorum.

Bir de dünya bu yöne gidiyor demişsiniz de dünya bir zamanlar da kimyasal ilaç , kimyasal gübre tüketimini destekliyordu.Bunlar genelde ticari oyunlardan kaynaklanıyor.Şu anda ise moda organik tarıma döndü.Yani her zaman dünyanın başka ülkelerinde yapılanların doğru olma gibi bir zorunluluğu yok.

Dünyayı ne kadar doğal kullanırsak dünyanın sonu o kadar geç gelir, dünya o kadar uzun süre yaşanabilir bir ortam olarak kalır.

İkincisi bu sizin vücutta da var meselesine kesinlikle katılmıyorum, niye diyeceksiniz?Örneğin normal insanlar için kullandığımız ilaçları düşünelim, tamamı kimyasal, bi ton yan etkileri var.Aslında ilaçların içinde olan etkin maddeler doğada doğal olarak da bulunuyor, fakat ilaçlar suni yollarla elde edildiği için bir ton yan etki içeriyor.
Topraksız tarımda kullanılan kimyasallarda aynen böyle,Doğada bu maddeler farklı şekillerde bulunuyor, fakat biz onları suni yollarla üretmeye kalktığımızda aynı insan ilaçlarındaki gibi bir çok zararında doğmasına neden oluyorlar.

Bir de şu var topraksız tarımda ilaç kullanılmaz diye birşey yok.Onlarda da kullanılıyor ve bunun yanında ekstradan beslemek için kimyasallar kullanılıyor.Onu düzeltmek isterim.

Topraksız tarım yaparken bu konuları da gözönünde bulundurarak üretim yaparsak ilerde az ahlayıp vahlarız.Suyumuz ,toprağımız kirlendi diye gezmeyiz.

Sağlıcakla kalın,

nihat_kb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön