View Single Post
Eski 21-05-2010, 20:46   #1203
ayhan74
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2010
Sayın nihat kb,

Aslında mantıksal olarak sizin gördüğünüz gibi bakarsak bu konuya bence de tamamen haklısınız. Size katılmamamın imkanı yok. Bende tıpkı sizin gibi tüketilen her organik gıdanın doğal ortamında ve kendi doğal yapısında yetiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Yüzyıllardır nasıl yetiştiriliyorsa aynı şekilde olması gerektiğini savunuyorum. Amaaa...

Sizin söylediğiniz gibi, insanların şehir yaşantısı içerisindeki sıkıntılarını biraz olsun unutabilmek, birşeyler üretmenin verdiği hazzı yaşamak, ülkemizde az bilinen bir konu hakkında denemeler yapmak, tecrübeler yaşamak ve bunları paylaşmak(bunları ben ekledim.) tabi ki çok güzel...

Peki hepsi bu mu?

Çağa ayak uydurmak ne olacak? Çünkü zaman geçmeye devam ediyor. Dünya değişiyor. Hemde negatif yönde değişiyor. Küresel ısınmanın 3-5 yüzyıl sonra sonuçlarını uzmanlar sık sık gündeme getiriyorlar. Tekrarlamış olmayayım ama water world fiilmine doğru gidiyor dünya.

Hem sonra kullanılan kimyasallar, topraklı tarımdaki zirai ilaçlardan daha zararsız değil mi? Peki insan vücudunda da bir çok element ve mineraller yok mu? Kullanılan kimyasalların bir çoğu insan bedeninde de var bildiğim kadarıyla.

Nihat bey yanlış anlamayın sakın. Aslında tarım konusunda çok yeni ve tecrübesizim. Kaldı ki topraksız tarımla ilgili ahkam kesmek istemem. Gerçekten o donanıma ve bilgiye sahip değilim. Tamamen kendi düşüncelerim.

Ama şundan eminim ki; sebze ve meyvelerin büyümeleri **** verimi ile ilgi herhangi bir ilaç veya hormon kullanılmıyorsa, doğal ortamında ne varsa onunla idare edilmeye çalışılıyorsa zararı yok.

Saygılarımla,

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön