View Single Post
Eski 20-05-2010, 18:44   #856
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Arsız denilir ama 5 yıl önce diktim, gözünün içine baktım, 3-5 meyvesini yiyebildik, ilk defa bu kadar çiçek açıyor ve ilk defa bu yıl havai köklendirmeyle çoğaltabildim dikensiz böğürtlenimi. Şu anda 3 kök oldular. 10 adet te çıplak kök Ahududu almıştım, hepsi tuttu görünüyor, bir adet te geçen yıl amıştım şu an o da çiçekte. Aynı bölümde 2 adet te Frenk Üzümü dikili. Sebze bahçesinin tellerini orman meyveleriyle kaplamak istiyorum. Sanırım seneye hepsi sararsa tamamen kapatacaklar.
Name:  IMG_6779.jpg
Views: 1065
Size:  42.0 KB
Name:  bogurtlen.jpg
Views: 1005
Size:  52.2 KB

Kiraz, bu bitkinin tohumu senden gelmiş olabilir mi? Sarmaşık gibi ama üzerinde tomurcuğa benzer oluşumlar başladı.
Name:  IMG_6741.jpg
Views: 1075
Size:  36.9 KB

Geçen sene diktiğim iki adet Orman Gülünden açık pembe olanı kurumuştu. Bu da çiçeklenmede geç kaldı, açmayacak sanmıştım ama tomurcukları patlamaya başladı. Geçen yılki kadar gösterişli açacak mı çiçekleri çok merak ediyorum. Eğer Orman Gülünde istediğim başarıyı yakalarsam, ağaç formunda olanlarından alıp, tam gölge olan baş köşeye yerleştirmek istiyorum. Madem Jacaranda yetiştiremiyorum, ben de yetişen iri çiçekli bir ağaç bulurum.
Name:  IMG_6738.JPG
Views: 1039
Size:  44.3 KB

Sığır Dili ( Anchusa azurea) burada çok görülen bir bitki. Çiçek rengine bayılıyorum. Bu bitkiyi bahçemde yoğun bir şekilde dikip yetiştirmeye karar verdim. Uzun süre çiçekli kalıyor. Hiç bakımsız arazide bile bu kadar güzel açıyor, biraz bakımla belki daha yoğun çiçeklendirebilirim. Şimdiden bir kök deneme amaçlı Echiumun yanına diktim bile. Daha çiçek oku çıkarmayan bir çok kök var sebze bahçemin tarafında, yarın fırsat bulursam onları bel küreğiyle dikkatlice çıkarıp dikeceğim. Hiç bu kadar güzel renkli süs bitkisine rastlamadım.
Name:  mavimor2.jpg
Views: 989
Size:  54.6 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön