View Single Post
Eski 20-05-2010, 18:06   #218
xenkebikec
Ağaç Dostu

xenkebikec's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Sevgili xenkebikec,
Passiflora tohumu eğer meyvesinden alınıp kısa süre içinde ekilirse tutma ihtimali çok yüksektir.Ancak yapı marketlerden alınan tohumlar eski olduğundan tutma ihtimali çok zayıftır..Mesela ben de Koçtaş'tan Vilmorin Marka passiflora tohumları aldım ancak 1 ay önce ektiklerimin hiçbirisi çimlenmedi..Zaten çimlenmesi 1-3 ay arasında gerçekleştiğinden umutsuzluğa kapılmak için tohum ekiminden itibaren en az 3 ay beklenmelidir.Tohum ekmek için başka saksı kullanın içine torfla karışık toprak koyup ısının 20 derece civarında olduğu gölge bir yerde saklayın ve jelatin ile saksının üzerini hava almayacak şekilde kapatın toprağını ise üzerine nemli olacak şekilde fıs fıs ile hafiften ıslatın ama asla çok ıslatmayın..Yoksa çürüyebilir tohumlar..Tohumları ekmeden önce bir gece portakal suyunda bekletin..Tohum ekmek için geç kalmadınız..Ama size tavsiyem tohumdan üretilmesi çok zor oldugundan fide temin edin.
Sn. Yılmaz Yalçın ilginizden ötürü çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz gibi ben de Koçtaş'tan aldım tohumları. Bu akşam ıslatacağım tohumları ve yarın aldığım torf ile bahçeden de biraz toprak alıp karıştırıp ekeceğim. Sanırım marketlerde paketlerin içinde satılan torfla işimi görür.

Tam anlamadığım yer saksının üstünün örtülmesi. Şimdi ektikten sonra üstünü biraz ıslatıp jelatin ile kapatacağım. Işık ve hava almayacak. Her gün kaldırıp üzerini yeniden biraz ıslatacağım ve bu şekilde çimlenene kadar devam edeceğim. 1-3 ay arası. Sabrım var fakat cahillikten olsa gerek yanlış yapmaktan çekiniyorum.

Yaklaşık bir ay önce Bozcaada'dan 3 dal getirmiştim. Onları ektim fakat tutmadılar zaten aldığımda da çok sağlıklı değillerdi Ya da ben beceremedim . Şimdi tohumdan çimlendirmeyi deneyeceğim.

Teşekkür ve saygılarımla.

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön