Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Sağlık Bakanlığı'nın bir seminerine katılan doktor bir arkadaş, seminerde paylaşılan bir örneği anlattı.Tokat'ın köylerinden birinde, yoğun astım vakası görülmesi üzerine, yaptıkları araştırmada, gereğinden fazla azotlu gübre kullanıldığı ve bu azotlu gübreyi içeren toprakla evleri badana yaptıkları için astım vakasının yoğunlaştığına dair tespitte bulunmuşlar ve bu köyde azotlu gübre kullanımını durdurmuşlar. Topraklarda nerdeyse 10 yıllık ihtiyacı karşılayacak kadar azot fazlası varmış.
Doğal olarak seminere katılan arkadaşın fazla dikkatini çekmemiş bu olay. Ancak bizim için önemliydi bu bilgi. Arkadaş seminer notlarına bakarak köyün adını bizimle paylaşacak. Bu olaya Ensar'da tanıktır.
|
Arkadaşlar,
Yukarıda ki alıntıda anlatılanlar şu ana kadar yapılan yazışmalar içinde bu oluşumun görevini tanımlayacak en iyi örnektir. Bir pazarlama ve yanlış seçim sonucu, üzücü bir ağaç dramından yola çıksak da bu doğru bir örnek değildi. Kendi içinde hem doğru hem de yanlış var. İsmi ağaçlar olan bir forumda ne derece doğru?.. Sevdiğim bir arkadaşın sözü ile "Anlayan el sallasın".
Bu yazdıklarım şaşırtacak. Biliyorum. Ebeyidir beni rahatsız eden bir şeyi-bir şeyleri dile getirecek örneği bulunca lafımı sakınmak istemedim. Benim fikrim bu. Açık ve net. Yola çıkış nedenimiz olan kişisel pazarlama sorunlarını ve örneğimizi yanlış buluyorum. Esas olay toplum bilinci sağlamak, özelde de tarım bilinci. Bir manifesto yazılması isteniyorsa oluşuma anafikir olacak örnek bu alıntıda. Bilinçsiz çoğunluklar, bilgisiz tarım, ilgisiz devlet...
İşimizin sosyal sorumluluk olduğunu söylerken hala satış diyorum. Bir gelir ile özendirilmeyen değişimin hele bu kökten bir değişim olursa halk tabanında hiç bir zaman yankı bulmayacağını iddia ediyorum. Bugüne kadar kurulan tüm oluşumlar tabanın ihtiyaçlarını yadsıdığı için birer hobi derneğinden öteye gidemedi. İnsan önce karnının doymasını ister...Ve bunu sağlamak için gereken pazarlama gücünün en başta ısrarla üstüne düştüğüm için aldığım cevabı da sineye çekiyorum. Yeter ki söylediklerim anlaşılsın.
Saygılar