Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı
Hurmuscan merhaba! Bence ekebilirsin. Sonuçta yaz boyu çiçek açtığı söyleniyor. Ben de ilk kez bu sene tohumdan çiçek yetiştirmeye çalışıyorum. Ektiğim türlerden birisi de zinya. İlk grubu 22 nisanda ektim, daha sonra mayısta, kalanları ektim. Hava daha sıcak olduğu için sanırım ve üstünü daha az torfla kapadığım için, sonradan ektiklerim ilk grubu geçti neredeyse. Balkonda, az miktar torfa ektim ben paket üzerindeki talimata uyarak. Uzun ve yassı,açık renk tohumları vardı. Ben de merakla bekliyorum nasıl olacaklarını. Pakette ( Genta marka-Zinnia double nain varie) 10 santime ulaşınca şaşırtma yapın diye yazıyor. Ektiğim çiçekler içinde( ipomea sarmaşığı saymazsak) en büyük tohuma ve filizlere sahip olanlar zinya. Havalar da ısınmaya başladı İstanbul' da ama Çekmeköy biraz daha serin bir yer. Ne kadar zamanda çiçek açarlar acaba? Çimlenmeden itibaren 12 hafta sonra çiçeklenir diyor. Çok sabırsızlandım çiçekleri de görünce şimdi. Ben de epey tohum hasat ederim umarım. Tohum bulma şansı olmayan arkadaşlarla da paylaşmak isterim tabii. Malesef bu sene aldığım paketin tamamını ektim. Yoksa gönderirdim hemen sana da.
Bir de merak ettiğim konu: Pakette çok yıllık yazıyor bu bitki için ama burada okuduklarıma göre öldüğü söylenmiş hep. Çiçekleri kuruyunca bilerek mi söktü insanlar yoksa zaten yeşil aksamı da kuruyor mu kış gelince.
|
Merhaba keditırnağı 12 haftadan çok daha kısa sürede ilk çiçekleri göreceksin Bir de bu bitkinin şöyle bir güzelliği var.Bendeki zinyaların çiçek renklerinin hemen hemen hepsi farklı tonlarda + çiçeklerin formunu çok da bozmadan kalma süresi çok uzun. Örneğin benim çiçeklerden biri diğerlerine göre çok daha kısa süre önce açmıştı fakat diğerleri de birbirine 1-2 haftada yetişince şuan bir renk cümbüşü var