Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi by_gitarist
Merhabalar ben Trabzonda yaşıyorum bahçemim küçük bir kısmında palmiyelere ayırmak istiyorum bulunduğum yörenin özelliklerini dikkate alındığında burada palmiye yetiştirmem mumkunmu.Tohumlarını nereden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
|
Trabzondan 'by_gitarist'... Umarim bahcenizde istediginiz gibi palmiye agaclarinizi yetistirebiliyorsunuz. Ben de Trabzonda dogdum ve orada buyudum. Belediye parkinda cok guzel palmiye agaclari vardi vaktiyle. En son Trabzon ziyaretimde maalesef palmiye agaclarini goremedim. Gazipasa Caddesinin denize yakin tarafindaki evimizde bahcenin kuytu bir kosesinde Muz agacimiz da vardi. Uzun sokaktaki (eski) Trabzon Kiz Ortaokulunun bahcesinde bir kac cesit palmiye agaclari bulunmaktaydi. Bunlar arasinda Hurma palmiyesi, ve muz agaclari da vardi. Trabzon'un iklimi bu cesit agaclari yetistirmege elverislidir. Maalesef apartmanlar dikme cabasiyla Trabzonun en guzel palmiye agaclari ortadan yokedilmistir. Ben Amerikanin Buyuk Okyanus sahilinde yasamaktayim. Ve iklimimiz Trabzon kadar mulayim olmamakla beraber, burada palmiye agaclarini kolaylikla yetistirebiliyoruz.