|
Selamlar
Öncelikle sayın Tezel ve Envor beyler başta olmak üzere emeği olan herkese binlerce teşekkür.
Birkaç gündür siteye üyeyim ve büyük bir iştah ile topraksız tarım konusundaki deneysel ve teorik çalışmalarınızı takip ediyorum. Gerçekten takdire değer çalışmalar. En güzeli de bütün bilgi ve birikimlerinizi hiç bir komplekse kapılmadan bizlerle paylaşmanız.
Üye olduğum şu kısa zaman dilimi içerisinde bir çok başlığı okumaya çalıştım(maalesef hala bitiremedim) İçimdeki meraktan ötürü ilk olarak çalışmalarınızla alakalı başlıklardan işe başladım. Gıpta etmedim dersem yalan olur.
Envor beyin fırtına ile birlikte yerle bir olan çalışmasına kendi başıma gelmiş kadar olmasa da gerçekten üzüldüm (sanırım kendi seranızı kurmuşsunuz, tebrik ederim.)
Sayın Tezel'in evinde kurduğu, ısı ve sıcaklık kontrolü olan otomasyonlu sera çalışması da gerçekten çok güzel.
Bir çok başlık atında cok değerli bilgi ve deneyler mevcut. Hepsini 2-3 günde beynime kazımam mümkün olmadı:=) En son (bir kaç dk. önce) besin eriyiği hazırlanması ile ilgili başlığı bitirdim. Arkadaşlar zorlu sınavlardan geçmişler:=)
Tüm okuduklarımdan sonra varmış olduğum sonuç; en kısa zamanda kendi çalışmamı yapmak.
Öncelikle beynime kazımayı beceremediğim bu yoğun bilgileri, müsaadenizle başlıkları tekrardan gezerek ayıklayacak ve bilgisayarıma kopyalayacağım. Kendime bir nevi kılavuz kitapçık hazırlayacağım. İnşallah en kısa zamanda (çok da kısa olmayacak) kendi sistemimi kurarak hem desteklerinizi almak, hem de burada paylaşmak isterim.
Başarılı çalışmalarınızın devamı dileğiyle...
Düzenleyen belit : 20-05-2010 saat 01:25
Neden: Yazım hatası
|