Arnavut biberi, bilgilendirme için teşekkür ederim. Taksim' e filan indiğimde telveleri toplarım artık. Evdeki bayat kahveler de beni epey idare eder bu arada.
Ben dün gece( genelde, siteyi gece okuduğum için gördüklerimi de o saatlerde uyguluyorum) bol kahve koyduğum cezveyi köpürtüp soğuyunca saksılara döktüm. Benim 4 saksı agave' ım var. Karıncalar resmen koloni kurmuşlardı. Balkonuma bu sene diktiğim fideleri ve tohumları heder etmesinler diye o saksıları salonumun önündeki mini Fransız balkona taşıdım. Esas balkonumda da hala tek tük karınca dolanıyor. Gördüğüm an öldürüyorum mecburen.
Saksıların yüzeyine yaygın şekilde kaşıkla döktüm kahveyi. Hatta balkon zeminine de serptim. Deminden beri bakıyorum; zeminde dolanan karınca görmedim. Saksılarda da eskisi kadar yoğun bir trafik yok. Bilmiyorum belki de hava kapalı ve serin olduğu için karıncalar dolanmıyor. Gözleme devam edeceğim. Korkum şu; gerçekten kahvenin kaçırıcı etkisi varsa, 1 metre ötedeki balkona iltica edip domateslerimi ve diğer bitkilerimi yaprak bitine vs. boğmasınlar sakın?
|