Geçen sene Taksim' de çalışırken, bir ablamız bu sarmaşıkların çok güzel olduğunu söyledi ve aynı sokaktaki bir esnafın dükkanı dibindeki toprağa ektiği sarmaşıklardan minnacık 2 fideyi alıp, 5. kattaki ofisimizin terasında betondan yapılan saksılardan birine dikti. Çok geniş bir alan değildi dikilen yer. Kısa zamanda serpilip yayıldı. Yazın güneşten duramadığımız bir teras, sözkonusu olan yer. Sonra, kuruyan çiçeklerden çıkan siyah iri tohumlardan( ki çok sayıda çıkıyor) biraz alıp kağıda sardım ve eve getirdim. Sanırım ilk kez bir çiçekten tohum toplamıştım. Bizim sarmaşığın rengi koyu mavi, mor arası bir renkti yanlış hatırlamıyorsam. Nisan ayında ve kalanları da mayısta ektim. Balkonda güneşte tutuyorum. 6 santim filan uzamış durumdalar. Bir kısmını salonun fransız balkonunda köşeye koyacağım 5 litrelik yağ tenekesine dikmeyi düşünüyorum. Hem az yer kaplar hem de derin olur diye düşündüm. 6 santim boydaki filiz çok küçük diyebilirsiniz belki ama geçen sene ofisin terasına ektiklerimiz de ancak bu kadardı. Tutar diye düşünüyorum. Duvara da çivi çakıp ip bağlayarak sardırmayı planlıyorum. Yetiştirdiğim filizlerin bir kısmını da apartmanın bahçesine ekeceğim. Bir aksilik olmazsa bu sene tonla tohum çıkacak. Ağaçlar.net üyeleri için de depolayacağım