View Single Post
Eski 19-05-2010, 01:37   #12
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Ben bu sene ilk kez tohumdan çiçek üretiyorum. Genta marka tohum buldum. 5 çeşit( aslanağzı, iri papatya, mor vapur dumanı, karanfil, zinya) aldım önce nisan sonuna doğru ektim bunları torfa. Tohum paketlerinde ekim zaman aralığına göre nisanda ekilebiliyordu. sonra dayanamadım mayıs ayında şebboy ve kedi tırnağı tohumları alıp onları da ektim. Daha sıcak havada ektiğim ve bu sefer tohumları çok derin ekmediğim için onlar ilk ektiğim tohumlara göre daha hızlı filizlendiler. Balkonda, tohumları ektiğim saksı tabakları ve pet şişe altlarından adım atılamıyor

Balkonum sabahları güçlü güneş alıyor, öğleden sonra da aydınlık. Tohumların üstünü kapamadım başından beri. Ektiğim torf nemli kalmıyor tabii sürekli. Hergün spreyle suluyorum tek tek. Bazı tohumlar çok küçüktü serpme usulü ektim ve ç.ok sık çıkıyorlar. Bu endnele aralarda ölenler oluyor. Filizlerimin akıbeti sizce ne olur bu koşullar altında?

Not: hemen her türden birer kabı da mutfağıma koydum. Mutfak ışık alıyor ve sürekli üstte açık bir yer var( doğalgaz için camda bırakılan açıklık tamamen açık). Kapalı alan ve açık alan deneyi yapıyorum bir nevi Bu kadar emek vermişken ve zaman geçmişken hepsi ölmesin bari diye böyle bir yöntem buldum.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön