Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
2 büyük çuval Gartengold marka torf karıştırmıştım toprağına. Cocopeatleri sebze bahçesinde kullandım ama dediğin gibi yumuşak olduğu için bizim kedi devamlı eşeliyor. kgursan Bey'in sera fotoğraflarında senin de bahsettiğin kafes tel var diye hatırladım. İyice inceleyip öyle bir şey yapsam, hem çiçeklere destek te olmuş olacaklar diye düşündüm.
Unutup gitmiştim, iyi ki hatırlattın.
|
Sn Limon., benim sera fotolarındaki "Ağ" olması için, baş taraflara (4 köşeye ve de aralara) sağlam kazıklar, Çakmanız gerek ve bu kazıkları 3 cm kalınlıkta ve iki baş kazık arası kadar uzunlukta kestirip, yere parelel olarak iki kazık a tutturmanız (5 lik tek çivi ile) ve de aralarını iple 15 cm aralarla örmeniz gerekir. Böylece yere yatay eni iki kazık arası kadar (benimkiler 1 m) uzunluğu bitkilerin dikildikleri alan kadar Zemine parelel bir "AĞ" yapmış olursunuz ve bitkiler bu ağ deliklerinden yukarı doğru çıktıkça (boylandıkça) ağ başlardaki kazıklara çakılan çivilerin sökülüp tekrar (üst tarafa) çakılmasıyla ağ yükselir, bitkiler de ağ gözlerinin aralarından dik büyür.
Ağ kurulu olunca kedi-köpek ağ arasından BELKİ eşeleme yapmayabilir.
Ancak eğik (kavisli dikiminiz nedeniyle bu sistem size uymayabilir. yine de deneyin derim.
kolay gelsin.