Önce aranızda olmaktan mutlu olduğumu paylaşmak isterim .Hep doğadaki bitkilerden yavrusu için şifa arayan bir anne olduğumu anlatırım....Bu sene çok ilginç bir olay yaşadım...Mersinde yaşıyorum herkes bilir ki Mersinde yazın sıcaktan nefes alınmaz yaşam haram olur , bu sebeble kızımın otizmden yana bir derdi olması ve oksijeni temiz havayı doyasıya yaşaması için yayla evi arayışına girdik...Kısmet bu ya bahçesinde 50 yıllık bir ağaç olan bir ev nasip oldu ve tüm bahçeyi kaplıyor gelen giden kes bu ağacı diye söylenirken bende bu ağacın bana nasip olmasında bir hikmet aradım ,ararken Meşe palamutu olduğunu öğrendim ve bu ağacın çevredeki atık madddeleri ve doğayı adeta içine emerek temizlediğini öğrendim kızım ın ağır metalleri bedeninde biriktirmesinden dolayı müthişti.....Ayrıca şeker hastalığına da iyi geldiğini öğrendim zira kızım şekerle tahlillerde bir sorunu gözükmesede kanın düzgün beyninde dağılamadığını öğrendim ve oksijenin kanda sağlıklı gezinmesinin şekerle bağlantılı olduğunu öğrendim şimdi bu ağacın meyvelerindende un ve ondanda ekmek yapıldıuğını 40 lı yıllarda buğday bulunamadığında palamut unu kullanıldığınıda öğrendim.....Sizlerle dahada bilgilenerek gerektiğinde bu ağaç hakkında tüm detayları paylaşmak ve faydalarını paylaşarak gerekirse yaprağını ve meyvesinide paylaşmak istiyorum......
|