Sayın Meyvelitepe müfredatı gittikçe genişletip hızlandırıyor.
Kompost ile başladık, Sebze adaları, Sebze Parkı.. derken şimdi de Domates Çukuru.
Sanırım Kompost ve Sebze Adaları'ndan geçer not almıştım. Neyseki Sebze Parkı'nı kendileri de es geçtiler de ondan yırttık. Domates Çukuru'nu ne yapacağız ki... Yapmasına yapacağım da sırık pembe domates bulamıyorum. Olmazsa elimdeki normal sırık domateslerden birini bu işe ayrıracağım.
Bu kış bitişiğimdeki arsanın 100 metrekarelik bölümüne bakla ekmiştim. 1,5 metre kadar boylandılar. Çok da lezzetli idiler. Eş-dost, konu-komşu baklaya doyduk. En güzel kompostum galiba dördüncüsü olacak. Zira, içerisinde 5-6 el arabası pazarcıların dolmalık enginar hazırlarken kestikleri enginar kabukları, 4 torba yanmış keçi gübresi, talaş ve biçtiğim bakla bitkilerinin tamamı var.
Sebze adalarının işlemleri bitmek üzere. Yaptığım üçüncü kompostu leonardit, cocopeat ve klinoptilolit ile karıştırıp adalara yaydıktan sonra 15 gün önce domates ve biber fidelerini dikmiştim. Önümüzdeki hafta sonu oluşacak olan dördüncü parti kompostumu da adalara yaydıktan sonra resimlerini yayınlayacağım.
|