View Single Post
Eski 17-05-2010, 15:57   #228
toprak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerime Mesajı Göster
Arkadaşlar bugün apartmanın girişinde sakız sardunya görünce kendimi engelleyemedim ve çelik aldım. Şimdilik suya koydum sizce ne yapmalıım dirak toprağa mı dikseydim.normal sardunya yı direk dikmiştim tuttu ama sakız nasıl olur pek bilmiyorum.Önerileriniz nedir?bebişimden ötürü onca sayfayı okuyacak vaktim yok çiçek ölmeden yardım lütfen.Çiçeğin resmini yüklüyorum
Merhaba Kerime,
Aşırma işlemini keşke biraz daha büyük bir dal şeklinde yapmış olsaydınız, daha güzel olurdu.
Neyse... Çeliğin alttan bir, iki yaprağını kesip bir bardak suda doğrudan köklendirebilirsiniz. Bu suyu sık sık tazeleyin (yoksa yosun ve bakteri yapıyor).
Veya doğrudan torf kum karışımı toprağa, küçük bir saksıda ekebilirsiniz. Ekmeden önce dalın kesik kısımları nişastaya da batırabilirsiniz. (Bunu forumda okudum ama hiç denemedim). Can suyu verin ve gölge bir yerde dinlendirin. Bazıları üstünü saydam naylonla örtün diyor. Ama çok rutubet yaparsa çeliği çürütebilir. Toprak kurumaya başladıkça yeniden sulayın. Köklenene kadar güneş görmesin. Başlangıç saksısı küçük olsun, bütün mevsimi kök salacağım diyerek ziyan etmesin.
Umarım en kısa sürede tutup size bol bol çiçek verir
toprak.

toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön