Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody
Arkadaşım bildiğin üzere kompost çalışmaları ile birleşik organik atıkların bertarafını sağlamanın yanında bu atıklardan topraklara organik madde sağlamanın ve organik tarımın esasları dahilinde bitkilere besin maddesi üretme ile hem toprak mikrobiyal dokusuna zarar vermeden, hatta topraktaki mikro biyal veya diğer toprak canlıları arasında zararlı faydalı dost düşman ayrımına gitmeden toprakları yönetme bilgilerinide sizinle paylaşmaktan onur duyarak zevk alacağım.
Sizinle temaslarımız sırasında malç kompost vede mutfak atıklarında sıvı gübre üretme çalışmalarıda yardımlarım olacaktır, unutmadan şunuda belirtmek isterim, toprakların bitkilerin gelişmesine yönelik düzenlenmesinde ilk sırayı alan toprak canlılarından SOLUCANLARDAN faydalanma ile topraklarda yapılacak çalışmalarda önemli başarılar sağladığımdan, özellikle belirtmek isterimki organik tarımın olmazsa olmazlarının başında solucan gübresi gelmektedir.
Bu gübreyi topraklarımıza kazandırma çalışmaları içinde yapılması gerekenler konusunda takip edilecek yöntemlerde size iyi bir danışmanlık anlayışı içinde paylaşımlarım olacaktır, samimi olarak şimdilik başlangıç için yeterli bir giriş yaparak başlığına katkılarımı açıklamaya çalıştım başlığına yorum getiren arkadaşların yorumlar içinde paylaşımlarım sürecektir sevgile kal mutluluğun toprağın olsun Saygılarımla.
|
Teşekkür ederim Eray bey,
zaten malç, kompost, solucan ve onun gübresi ve evsel atıkların değerlendirilmesi konularında yazılarınızı okuyor, yararlanıyorum.
Birşeyin
doğal olması için daha az müdahale gerekiyor. Toprak, su, hava, bitki, ağaç kendisine yerinde ve daha
az müdahale istiyor ve seviyor.
Fukuoka ustaya
sadece,
budama ve yabancı
otlarla mücadele konusunda katılmıyorum.
Doğal Tarım Yöntemi herkesi başarabileceği ve
Modern Tarım yöntemlerinden daha az emek gerektiriyor.
En azından oturup
düşünecek zaman!ın oluyor.