View Single Post
Eski 17-05-2010, 06:35   #33
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Halil arkadşımın yanındayım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Bir kaç iyi adam uzak bahçeleri yakınlaştırmaya çalışıyor ve 'artık bağlantı değil yakın ilişki içinde olmalıyız' diyor.

Suyun, toprağın, havanın ve hatta Deniz'lerin! bile kirletildiği bir zaman diliminde, sanki 'uzun ince bir yol' gibi geliyor bana. Ancak doğa ile uyumlu üretimi de bu ekipten başka kimse yapamaz.

Adım Halil Önen.
26 yıllık proleterim. 52 yıllık feodalim. Aynı zamanda çiftçiyim. 40 yıllık avcıyım. Nediyeyim işte karmaşık bir şey. İşçi ile köylü arasında gidip geliyorum. Ancak yine de işçilik köycülükten ileri bir toplum biçimi, bunu da söylüyeyeyim, kimse heveslenmesin.

Menemen Belen köyü doğduğum yer. Aliağa'da bir büyük kimya fabrikasında işletme teknisyeni olarak çalışıyorum.

(Anlatacağım)

Artık benimde ayrı bir sayfam var. Bana ait. Tapulu gibi. İstediğim kadar latife yapabilirim. (eğer latifelerim silinmeseydi kesin 1000 mesaji aşmıştım.)

Hayırlı olsun.
Eğer doğal üretim kalkışıyorsak bilin ki ilaçlar konusunda kesin bir reçete buluruz. Artık sağlık ve çevre dostu bir yöntem bulmak esastır.

Saygılar
Arkadaşım Halil ne kadar güzide sevenlerin varmış, bende bu sevenlerin arasında önde gidenlerdenim desem yanılmamış olurum bunun sebebi kaderlerimizin ortak yanlarından gelmekte, senin bir tek avcılık zaafını çevre severliliğin le bağdaştıramadığımdan yadırgamaktayım, lakin son açıklamaların ışığı altında edinmiş olduğun topraklardaki çalışmalar senin bu avcılkı zaafınıda düzelterek seni toprağında emek yoğun çalışmalar içine sokarak dağda bayırda tavşandı keklikti kovalamaktan alakoyacağı düşüncesiyle sükut bulacak ve avcı/ göçebe tabi bunlar yörüklüğün gereği gibi düşünülsede bu çağda kabul görmemektedir.

Senin de bu anlayışı gösterdiğini toprak edinerek artık yerleşik düzen içinde hayatına yön verdiğini görmekteyim, yoksa yanılıyorda Koca Halil ÖNEN yaşlandıda artık bayırlarda av peşinde koşmaktan yıldığından mı bu uygulama içinde oldu, bırakalım bu düşünceyi arkadaşımızın toprak çalışmalarındaki başarısına indeksliyerek takip ederek sonucu görelim.

Şimdi gelelim arkadaşımıza elimizden ne gelirde onu yapalım, arkadaşım ben pratikten yetişme elektronik teknisyeniliğimin yanında teknik işlerden anladığım kadarıyla kuyu motor çaşılmalarınıda kendim yapmaktayım, motorlarda santrafürüj sistemiye ancak 8 metreden emme yapmaktadır, ancak motora enjektör bağlanarak ayar yapılısa 30-35 metreden su alınabilir, lakin bu motorların çalışma sistemi biraz verimsiz olduğundan kabul görmemektedir, en iyisi derin kuyu dalgıçı ile su daha ekonomik elektirk sarfiyatıyla sağlanabilir.

Sizin bahsettiğiniz rüzgarla su çıkarma işi 8 metre derinlikteki sular için geçerli bir yöntem olmaktadır, bu konuda çanakkalede çalışan firmalar olduğu duyumlarını almıştım senin adına orada bulunduğu yaz aylarında araştırma yapabilirim.

Arkadaşım düşünsel yöndeki paylaşımlarım bu kadar olmasına karşın, senin kırsal insanı olmanın üstünde benim toprak çalışmalarına verdiğim özenle bu konuda senden bir faz ilerde oluşumdan ötürü, sana toprak çalışmalarında önemli başarılar sağlamanı oluşturacak bitki yetiştirmede toprağın düzenlenmesi çalışmaları ile önemli bilgiler aktaracağımdan kuşkun olmasın.

Arkadaşım bildiğin üzere kompost çalışmaları ile birleşik organik atıkların bertarafını sağlamanın yanında bu atıklardan topraklara organik madde sağlamanın ve organik tarımın esasları dahilinde bitkilere besin maddesi üretme ile hem toprak mikrobiyal dokusuna zarar vermeden, hatta topraktaki mikro biyal veya diğer toprak canlıları arasında zararlı faydalı dost düşman ayrımına gitmeden toprakları yönetme bilgilerinide sizinle paylaşmaktan onur duyarak zevk alacağım.

Sizinle temaslarımız sırasında malç kompost vede mutfak atıklarında sıvı gübre üretme çalışmalarıda yardımlarım olacaktır, unutmadan şunuda belirtmek isterim, toprakların bitkilerin gelişmesine yönelik düzenlenmesinde ilk sırayı alan toprak canlılarından SOLUCANLARDAN faydalanma ile topraklarda yapılacak çalışmalarda önemli başarılar sağladığımdan, özellikle belirtmek isterimki organik tarımın olmazsa olmazlarının başında solucan gübresi gelmektedir.

Bu gübreyi topraklarımıza kazandırma çalışmaları içinde yapılması gerekenler konusunda takip edilecek yöntemlerde size iyi bir danışmanlık anlayışı içinde paylaşımlarım olacaktır, samimi olarak şimdilik başlangıç için yeterli bir giriş yaparak başlığına katkılarımı açıklamaya çalıştım başlığına yorum getiren arkadaşların yorumlar içinde paylaşımlarım sürecektir sevgile kal mutluluğun toprağın olsun Saygılarımla.

epsody Çevrimdışı   Başa Dön