Sevgili patiilker eğer kurdele çiçeğinizde yaprak kırıklarına bağlı kararmalar fazla ise kararan noktaları makasla kesebilirsiniz. Fakat bir süre sonra yine kararma yapacaktır. Ama eğer sadece kırılma var ise bizlerin kurdele çiçeklerinde de var birşey yapmanıza gerek yok.Yaprak ağırlığından dolayı kırılıyor,problem olmaz.
Benim 6 büyük saksı kurdele çiçeğim var ve zaman zaman hepsinde bu problemler görülüyor.Sebebinin büyümeye ve vitamin eksikliğine bağlı olduğu gibi bir izlenim var aklımda. Eğer kırılan, kopan yaprak uçlarında kararmalar fazlaca ise onları kökten kopararak bir nevi budama yapın. İnanın bana daha güçlü yapraklanacaklardır.
Zaman zaman da daldırma usulu sulayın .Ben haftada bir kez 20 litrelik kovaya 15 lt kadar su doldurup içerisine nerdeyse bir çay bardağı NPK 20/20 sıvı gübre koyup daldırma usulu suluyorum. Günlük olarakta sabah fazla güneş olmadan spreyleyerek ,akşam üzeride yine spreyleme yoluyla nemlendiriyorum. İyi geldiğini düşünüyorum.
Güneş ışığına direkt maruz kalan ve yeşil tonu beyazımsı olan kurdele çiçeklerini ise yoğun gölge bir alanda düzenli olarak sulayıp bir hafta kadar tuutarsanız tkrar koyu yeşil yapraklarına kavuşuyorlar.
|