View Single Post
Eski 03-01-2007, 17:36   #5
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu Mesajı Göster
Şöminenin iç duvarına su ısıtıcı konularak devridaim motoru ile kalörifer gibi kullanarak Radyatörlerde ısıtılabiliniyor. Başdeğirmen tesislerinde görmüştüm.Onlar bütün restoranı onunla ısıtıyorlardı.
Başdeğirmen'de ben de dikkat etmiştim o sisteme. Bacadan kaçacak ısıyı mümkün olduğunca değerlendirmek çok mantıklı tabii. Ben şu anda tuğlalı soba kullanıyorum, çok rahatım. Evim küçük olduğu için bütün odalar rahatça ısınıyor.

Şömine sisteminin şöyle bir dezavantajı var;
Bütün özelliği her tarafının kapalı olması ve aleve ulaşacak havayı kontrol edebilmeniz. Böylece az yakıtla çok ısı alabiliyorsunuz. Alev çok temiz ve mavi oluyor. Aynı araba karbüratörlerindeki gibi, fazla veya az hava girerse yanma yeterince verimli olmuyor.
Eğer önündeki camı iptal ederseniz, normal bir ocaktan farkı kalmıyor. Es kaza camı kırılırsa, ilk fırsatta yerine takmanız lazım ki aynı verim devam etsin. Kazanlarda ithal olduğu için aynı model camı temin etmek mesele oluyormuş. O zamanda 1000€'luk kazanın hiç bir espirisi kalmıyor. Benim gibi evde hareketli köpekleriniz varsa, bu tip şeyleri düşünmek kaçınılmaz oluyor.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön