View Single Post
Eski 15-05-2010, 10:43   #6
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Bir zamanlar konserve yapılışı için araştırma yapmıştım. Bozulduğu zaman insan sağlığı için en tehlikeli konserve türleri fasulye ve sarımsakmış. Bu bilgiden sonra amatörce yaptığım bir iş için riske girilmeyeceğini düşünerek konserve yapmayı bıraktım.

Küçük bir kavanoz içinde sızma zeytinyağında sarımsakları diş olarak bulundururum. Bu kavanozun bitmesine yakın başka bir kavanoza tekrar yaparım. Bazı yemeklere, kızarmış ekmeğin üzerine kullanırım. (yağda uzun süreli saklamada konservesi gibi tehlikeli diye biliyorum)

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön