Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi biologus
Osmanli Sultanlari ve Ataturk`un yaptigi isleri konusuna hic girmiyorum. Oncelikle hepsine katilmadigimi belirteyim. Girmememin sebebi ise Turkiye maalesef degisik fikirde insanlari kabullenme ozurlu. Yani kendi gorusu gibi dusunmuyorsa digerinin gorus soylemeye hakki bile yoktur, gibi bir hava var. Sizin icin demiyorum genel bir izlenimim bu. Onun icin simdi biseyler yazsam yine bazilari anlamadan veya anlamaya calismadan cevap yazip polemik olusturmalarini istemem. Bu demek degil ki Ataturk`un yaptigi islere karsiyim. Yanlis anlasilmasin. Bazi eksik gorudugum noktalar var. Osmanli Sultanlarini da genellememek lazim. Hepsini ayni kefeye koyup Osmanli boyleydi demek Osmanli Tarihinden bi haber insanlarin yapacagi istir diye dusunuyorum.
|
Son birşey söylemeden edemeyeceğim. Biz 15-20 sene evveline kadar düşüncelere saygı duymayan bir millet değildik. Son zihniyetler tarafından oldurulmaya çalışıldık. Ben, Ermeni komşusuna bayramlaşmaya giden, onlara kurban eti götüren, Kur'an okumayı öğrenen ama asla yobaz olmayan, diğer Ermesi komşusunu seneler sonra görüp sevinçten ağlayan, Kürt komşusunun tüm maddi sıkıntısını paylaşan, Laz komşusunun cenazesini bekleyen bir kesimin çocuğuyum. Büyük bir kısmımızın da halâ böyle olduğuna inanıyorum.
Siz şanslı kişilerdensiniz sayın Biologus. Yüce Rabbimin rüyalarda tavsiye ettiği yerde yaşıyorsunuz. Hem orada aya da gidiliyor. Merak etmeyin, biz bu zihniyetimizle yaya kalmayız. Yaya bırakılmak istenmezsek tabii.