View Single Post
Eski 14-05-2010, 21:52   #1
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Sarmısak saklamak için pratik yöntem

Geçen yıl ürettiğim sarmısağı tüketene kadar kurumasını ve bozulmasını önlemek ve gerektıkçe elimizin altnda hazır olması için değişik bir yolla sakladım. Hasat ettiğim sarmısakları bir kaç gün güneşlendirdikten sonra tamamının kabuklarını soydum ve robottan geçirerek bir cam kavanoza koydum ve üzerine zeytinyağı koydum ve buzdolabına kaldırdım.Gerektikçe kavanozdan bir kaşıkla gerektiği kadar almak yemek yaparken zaman kazandırdı ve zaman içinde zeytinyağıyla sarmısak da özdeşlerek ayrı bir lezzet yarattı ve sarmısağın baskın kokusu da epeyce hafifledi ve hemen hemen kalmadı. İsteyen deneyebilir

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön