Kırmızı çiçekli Akasyanın geçen gün bina boyuna gelmiş çok gelişmişini gördüm. Kırmızı deniyor ama bence pembe.

Bildiğimiz Akasya ağacının aynısı, sadece çiçek rengi pembe. Unutmazsam fotoğraflarım.
Bir haftadır Katırtırnakları ve Akasya kokularının karışımı tarif edilmez güzellikte onlarca kilometre alana yayılıyor. Pembe çiçekli olan kokulu mu bilmiyorum. Sarı çiçekliyi 2 gün önce Bauhaus da gördüm, tomurcuklarını yeni açıyordu. Bildiğimiz Akasyaya göre çok daha az yoğunluktaydı kokusu, belki de tek tük açtığındandır. Çiçekleri oldukça uzun salkımlar halindeydi.
Ama googleda "Golden Chain Tree" yazdığımızda çıkan muhteşem güzellikteki ağaçlar gibi olacak mı büyüdüğünde bilmiyorum.
Sn.Romantikten çok sağlıklı 1,5 metre civarı aldığım fidan, bu sene açmayacak gibi görünüyor. Çiçekleri görüp karşılaştırma şansım yok, bu ağacın büyüme hızıyla ilgili bilginiz var mı? Bildiğimiz Akasya ağacı çok hızlı büyüyor, bakımsız bahçelerde olan bir ağaçtan dökülen tohumlar bahçeyi Akasya korusuna çeviriyor. Sarı Akasya da hızlı büyüyen bir ağaç mıdır acaba?
Aslında derdim uzun boylusu olması değil, aksine bodur (en fazla 2 metre) olmasını ama gövdesinin gelişmesini ve bol çiçek açmasını istiyorum. Bakalım başarılı olacak mıyım?
Yanına bir de Mor Salkım dikip ağaç formu vereceğim.