View Single Post
Eski 14-05-2010, 00:22   #41
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Günlerdir aldığım torfun haddi hesabı yok. Çekmeköy Adese markette 1-2 hafta önce 25 litrelik torbalarda satılan toprağı görünce şaşırdım. Fiyatı 3.49 TL idi. Ucuzluğu beni biraz düşündürdü ama sırf torf olmadığını gördüm. Net Ziraat Tarım Mühendislik ( Konya adresli) adlı firmaya ait pakette şöyle yazıyor: '' Humus ve Perlitle Zenginleştirilmiş İdeal Bitki toprağı''.
Paketin arkasındaki bilgiler ise şöyle: T.C. Tarım ve köyişleri Bakanlığı atatürk Bahçe kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Yalova Torf Analiz Raporu Başlıklı, Rapor no:1 Rapor Tarihi:19.04.2004

Humifikasyon Derecesi : H4
Su Tutma Gücü (% ) :275
PH :6,10
Tuzluluk (mmhos/cm) : 0,25
Organik Madde (%) : 83
N (%) : 2,34
P (%) : 0,11
K (%) : 0,09
Hacim Ağırlığı g/l : 350
Ca (%) : 0,43
Mg (%) : 0,55
Fe ppm :2090
Mn ppm : 10
Zn ppm : 14
Cu ppm : 6

Üşenmeyip yazdım vallahi Merak ediyorum; Bu toprak sizce iyi midir?
Domateslerimden 2 fidenin saksılarını bu toprakla doldurdum. Bir diğer domates fidemin saksısına üstten bu toprakla takviye yaptım. Annemin balkonundaki 2 saksı Limon Servinin( 50 cm civarı) toprakları az gelince onlara da bu topraktan takviye yaptım.
Diğer bitki ve çiçeklerimde de kullanmak istiyorum. Fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim( İşin uzmanlarına soruyorum) Nispeten fiyatı uygun çünkü. Şimdiye kadar bu 25 litrelik torbalardan 4 tane aldım. 100 lt toprak bana 14 TL ye maloldu. Sadece torf olmaması, bir süredir bu sitede nimetlerini okuduğum perlitle ve ayrıca toprakla karışık olması da sevindirici geldi. Sorularım çoğalıyor ama bir diğer merakım da; normalde torf steril bir madde bildiğim kadarıyla, bu aldığım karışımdan böcek vs. taşımış mıyımdır eve diye de endişeliyim. Şimdiden yanıt için teşekkürler.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön