Merhaba,
Sitenin an itibarıyla en yeni üyesiyim. Bir kaç gündür forumda gezinip merak ettiğim bir çok konuda doyurucu bilgiler bulabildiğim için sitenin aktif bir parçası olmayı istedim...
Temel nokta, bir çoğumuz için benzeşiyor herhalde. Şehrin çılgın kalabalığından kaçmak, doğaya dönük, huzurlu bir yaşamı bulmak.
İzmir'de yaşıyorum ve arsa konusunda sürekli değişik alternatifler üretiyorum kafamda. Bir gün istikamet Foça tarafları oluyor, bir diğer gün Karaburun yarımadası.
Aradığım yerin özellikleri kısaca şöyle;
- tümden yerleşip hayatımı idame ettirebilecek maddi gücüm olmadığı için İzmir merkeze ulaşımı çok meşakkatli olmayacak. Çalışma hayatıma devam etmem gerekiyor. Bu bakımdan Foça'ya yakın Bağarası, Ilıpınar civarları makul gibi ama Ilıpınar için ALiağa'daki gemi söküm tesisleri ile demir çelik tesislerinin yaratabileceği kalitesiz hava sorun gibi duruyor. Körfezin diğer tarafında Balıklıova, Mordoğan ve Karaburun civarları da çok uygun.
- en fazla 4-5 dönüm bir yer olması gerekiyor, fazlası hem fiyat olarak beni aşar hem de gereğinden çok yorar. İçine 150 metrekare civarında kullanım alanı olan taştan bir ev yapacağız. Anne, baba, kardeş ve eşlerden oluşan kalabalık ailemiz aynı anda kalabilmeli.
- meşakkatli bir tarımsal üretim yapacak ne bilgi birikimim ne de bundan hayatımı kazanma amacım var. Zeytinlik en güzeli gibi gözüküyor şimdilik.
- Deniz manzarası olmazsa olmazım değil. Olursa muhteşem olur, şöyle uzaklardan da görebiliyor olsam yeter. Bu bakımdan Karaburun yarımadasında güzel yerler var gibi.
- Köyün içinde olmasını tercih etmiyorum ama hepten de dağ başında olmamalı.
Çok şey mi istiyorum acaba?
|