Hakan Bey ağaçlandırma çalışmalarınızdan,özellikle o yaştaki muhterem teyzelerin emek ve desteklerinden etkilenmemek mümkün değil.Sizi tebrik ederim.Yalnız diktiğiniz çamlardan sadece 50 adedinin kurtulabilmiş olmasına da çok üzüldüm.Çünkü aynı şey benim de başıma geldi.Evimin yanında üzerinde belli belirsiz bir çok işe yaramayan yabani ot ile kenger dikeni biten bir mera var ve hayvan otlatmak için de muhtarlıkça korunmuyor. Ben de burayı ağaçlandırmak için en azından yeşillik ve manzara olsun çocuklara örnek olsun ağaçları sevsinler diye bir kaç ağaç diktim. Ancak ağaçlar yüksek boyluydu ve hayvanlar yapraklara yetişemesin ve ağaçlara musallat olmasınlar diye dikerken yüksekten budadım. Bir ay sonra sadece bir tek ağaç kaldı ve halen büyümeye devam ediyor. Koyun otlatan çobanların kollamamalarından hayvanlar boynuzlarıyla ağaçların gövde kabuklarını soymuşlar ve kurudular.Ama vazgeçmedim.Ben de şimdi aynı boyda ağaçlardan yol kenarlarına dikiyorum her sene beş on adet.Onlar toprağa yapıştıkça ekliyorum yenilerini ve umuyorum bir kaç sene sonra bulvar gibi görüntüler oluşacak köy yollarımızın kenarında.Pes etmek yok. Umarım başarırız..
|