View Single Post
Eski 12-05-2010, 20:04   #1028
xenkebikec
Ağaç Dostu

xenkebikec's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2010
Yazım kuralları ile ilgili bu uygulama gayet hoş. Fakat yanlış yapabilmek o kadar kolay ki genel bir alışkanlık gerektirmiyor. Klavyeden olabileceği gibi bir kelimenin yazılışını yanlış bilmekten de (de ayrı mı yazılır bilemedim (hatta ayrı ayrı yazılır onuda bilemedim) kaynaklanabilir. Şahsi fikrimdir söylediklerim belirtmeme de gerek yok sanırım ama bu uygulama biraz sert olmuş.

Sert olmuş derken demek istediğim, bir kişinin özellikle yeni bir üyenin önemsemeden yazdığı bir yazıdaki yanlışı özelden değilde konu devamında gündeme getirmesi alınganlığa ve yeni başlamış olan üyenin hevesini kaçırmaya yarar. Bence küçük uyarıların kişisel mesaj ile yapılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki genel olarak ağır hatalı bir dil ile yazılmış "yaw simdi herkez böle dedi ben neyapcam" şeklinde bir yazı uyarılmalı. Aradaki bu dengeyi kim kuracak peki? Bence bu iş forum yöneticilerine düşmekte. Kimseyi en ufak bir alınganlığa sebebiyet vermeden bu işi yapmakta biraz zor gibi geliyor.

Bende türkçeyi düzgün kullanmak yazmak ve konuşmak için elimden geleni yapıyorum. Genelde devrik cümleler kuruyorum ve bağlaçlar ile ilgili sıkıntılarım var. Herkes hata yapabilir bence önemli olan bunun bir dil bozukluğu olarak kişiye yerleşmesi ve bunu heryerde göstermesidir.

Genel olarak uygulamayı ve dil kullanım politikasını benimsememle birlikte yukarıda belirttiğim gibi kimseyi kırmadan, alınganlığa sebep vermeden ve hevesini kaçırmadan yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön