Sn delete 61 , öncelikle yazılarımdaki gecikmemden dolayı herkezden özürdilerim. Ben de bu forumlarda oldukça yeniyim, bu anlamda bir türlü yapmak istediklerimi gerçekleştirecek yetrince zaman bulamamaktan da şikayetçiyim. Öncelikle sayfaya yüklemek istediğim bir sürü fotoğrafın yükleme işlemini gerçekleştirme konusundaki başarısızlığım beni oğluma mecbur bıraktı, küçük bey de kendi arkadaşlarınla yazışmaktan bana pek yardımcı olmadı. Her neyse uzun lafın kısası fotoğraflar bir süre daha askıda gibi. Gelelim konumuza anladığım kadarı ile sizin alacağınız yavrunun doğumu mayıs başı gibi, ilk tavsiyem evinizin bu yeni üyesi ile yaklaşık bir onbeş yılı birarada geçirmeye ailece kesin karalı olduğunuzdan en ufak bir şüphe duymamaya söz vermenizdir. Zira evinizin tek bir üyesi dahi kararsız ise bu işe hiç kalkışmayınız. Ancak siz bunları aranızda aşmış olabilirsiniz. Bu durumda alacağınız köpekten ne bekletiğinize karar verme aşamasına geçilmiş demektir. Kurt köpekleri inanılmaz derecede akıllı hayvanlardır. Bu manada eğitimi hiiç dert etmeyiniz şimdiden. Daha önemli ve başlangıç konularını hallettikten sonra samimi söylüyorum eğitim çok basit. Mesajınızda köpeği en geç eylül ayında yanınıza alacağınızdan söz etmişsiniz mayıs doğumlu bir kurdu yanınıza almak için geç bir tarihtir. Normal olanı ikinci ayını doldurduğu gün sağlıklı bir durumda ise yanınıza almalısınız ki sizi anne baba bilsin. Gelecekte hiç üşenmeden aksine büyük bir zevk ile size ve diğer dostlara daha uzun uzun anlatacaklarım olacak elbette. kurt köpeğinizi seçerken cinsiyetine iyi karar veriniz ,bilmelisiniz ki dişiler doğurganlıklarının, annelik duygularının etkisi ile erkeklere göre biraz daha saldırgan eğilimli olabilirler. Bu manada bahçede koruma yapsın amacında iseniz ve bir sürü yavru isterseniz dişi tavsiye ederim. Eğitimle ilgili olarak size daha sonra iki adet kitap tavsiye edeceğim onları inceler ,beğinirseniz birisi size yeterli olacaktır. En yakın zamanda görüşmek üzere hoşçakalınız..
|