View Single Post
Eski 11-05-2010, 21:33   #44
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alpturan Mesajı Göster
Sn .kgursan... Sanırım dediğinizi anladım.Kenar yüksekliği ile aşık düzlemi arasındaki kot farkından bahsediyorsanız yan cephelerde kolonların dış yüzüne L veya parça kutu profille o fark giderilebilir. Yok eğer olukla (eğik kiriş - kolon birleşimi ) mahya noktasının arasında aşıklardan bahsediyorsanız zaten aşıklar makas kirişlerinin üstüne mesnetleniyor.Yani plastik örtünün makas kirişlerine teması yok.
Bu arada tünel sistem ( kemer kiriş ) üzerinde çalışıyoruz. Makas kirişini ve aşıkları kutu profille çözmeye çalışıcam ama sonuç alabilirmiyiz bilmiyorum. Aşıkları makas düzlemine çekip örtünün tutturulmasını kolaylaştırabilirmiyiz acaba? Henüz modellemeyi bitirmedim çizimleri bitirdikçe burada paylaşıcam..
İşte demek istediğim: Aşıklar makas üstünden gidiyor ama, kullanılacak aşık sadece 4cm kaldırır naylonu, oysa en az 15-20 cm kalkması gerek. Naylonu çevirip, eteklerden toprakla bastırınca gerilme noktaları mahya ve /veya kenar da olmamalı, bütün her tarafından aynı kuvvetle gerilmelidir. Bu da ancak kavis/yay üzerinde olur.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön