Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alpturan
Sn. kgursan.. Acaba doğru anladımmı? Mahya noktasından bahsediyorsunuz. Mertekleri aşık üstünden aşıklara dik doğrultuda uzatarak arayı almayı düşünüyorum.
Aşıkları yükseltmek demişsiniz.O kısmı anlayamadım. Hangi noktadan yükselticez.?Mahya noktasında 2 aşık kirişim var. Makas kirişlerinin birleşiminden 15 cm uzakta. Kaynak çekilebilmesi için aşık kirişlerini mahya noktasından sağa ve sola 15 - 20 cm öteliyoruz.
|
Sn Alpturan., ifadelerim yanlış olabilir. Söylemek istediğim şu: Boydan boya mahya ve Kenar yüksekliği (2 tarafta da) arasına naylonu gerdiğiniz zaman mahya-Kenar arasında tam ortadan giden "Bel ağacı" dedğimiz makaslara dik giden kiriş, boydan boya düzlemden 15-20 cm yüksek olmalı ki naylon gerilebilsin. Naylon, Yay şeklinde gerilsin.
Mahya-kenar yüksekliği ve bunların orta noktaları aynı düzlemde olursa naylon ile iskelet arasında ortalarda boşluk kalır. Çünki naylon sıcakta gevşer, sarkar. Bu nedenle kenar-yan yükseklik arasında, ortada boydan boya giden aşık? kenar-mahya düzleminden 15-20 cm yüksek olmalıdır.
Eh, bu kadar ifade edebildim. Umarım anlaşılmıştır. Kolay gelsin.