İLk kızaran çileklerin ve diğer gelişmelerin resimleri.
VE bazı sonuçları ekliyorum.
1, çileklerin toprakta eski gibi duran köklerini kesince çilekler epey bir bunalım yaşıyor.
2, pet bardakların delikleri ufak olmamalı ilk delikler benim 1 mm civarıydı. o delikleri kökler daha zor buluyor birde bardaktaki sirkülasyon daha az oluyor bence.
3 4 adet denek de sadece iki yaprak kalacak şekilde budama yaptım ve bu çilekleri yukarıda ki olumsuzlukları ortadan kaldırarak diktim. sonuç olarak da dikilen çilekler çabucak köklendi ve yeni filiz verip hiç topraktan çıkmamış gibi devam ettiler.
4, topraktan çıkartıp sadece köklerini yıkayıp hirbir kısmına dokunmadan diktiklerim var onlar da bunalıma girmedi sadece bir miktar duraksama yaşadılar.
5. bir adet çileği pet bardak olmadan suyun içine saldım belinden boru yalıtım malzemesi ile sıkıştırıp. sonuç: şu an en köklü ve en hızlı büyüyen çilek oldu.
6. YEDİVEREN çileği bence bu iş için en ideali çünkü üzerinde yapraklar gelişmeden arsız şey meyve kızartıyor. bir de benim toprakta çileklerim var ismini bilmediğim fakat iri iri yapraklı olanlar daha meyve kızartmadı yediverenler habire meyve veriyor.
görüşlerim şimdilik bu kdar
durgun su kültürü için de bir tane ufak düzenek kurdum. O ortaya karışık cinsi oldu elimde ki fidelerden diktim. onu asıl benim yapmak istediğim silajlık mısırlar yarışıyor yarışması için ufak bir deneme olarak başladım.( yani şu an bize satılan f1 mısır tohumlarını aynı ortam ve aynı beslemeye maruz bırakıp verim ve besin ortalaması denemelerim olacak) resimleri de şimdi ekliyorum sevgi ve saygılarımla

))