View Single Post
Eski 08-05-2010, 22:29   #57
Chlorophytum
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jeomeo Mesajı Göster
Sayın Chlorophytum,

Yeşimler güneşi seven sukkulentlerdir. Yeterince güneş almadıklarında güneşe doğru eğilir, yapraklarını çevirir ve uzar. Her hafta çevirmek bitkinin adaptasyonunu zorlaştırır strese sokar. 40-50 günde bir kez çevirmeni yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Saksınızın boyu yeterli gibi görünüyor. Altında delik yok ise hemen birkaç tane drenaj değili açın ya da delikli bir saksıya alın.

Crassula gibi sukkulent türleri suyu pek sevmezler. her gün sulama yaaprsanız bitkinizin kökleri çürür. Toprak tamamen kurumadan sulama yapmayın. Bitkiniz susuz geçen 20-25 günden daha fazla süreye bile dayanabilir ama 4-5 gün nemli kalan bir toprakta kökleri çürümeye başlayacaktır.

Uçtan yaprak aldıysanız veya en uç yaprağına bir şekilde zarar gelmişse bu şekilde çatallanma yapmış olabilir. Genelde düz yukarı doğru büyüyen bitkilerde pek dallanma yapmazlar.

Ayrıca kendinize ait bir başlık açıp bitkinizin gelişimi ile ilgili yenilikleri orada paylaşabilir diğer üyelerin de fikrini alabilirsiniz.

Saygılarla
Tamam çevirmiyimde yamuk yumuk büyecek diye endişeleniyorum, henüz genç diye yılan gibi hemen güneş tarafına doğru yamuluyor.
Valla 1 aydır her gün düzenli olarak suluyorum, inşallah çürümemiştir..

Ama sağlıklı duruyor, yani belki çürük yoktur henüz.
Peki şimdi bu bitkiye budama gerekmiyor mu, yani bonsai çalışması gibi?
çünki anladığım kadarıyla şekil verdikçe o yöne şekillenen bir bitki.

Edindiğim bilgiye göre Toprak %30, %70 taş.saksının içini taş doldurursam bitkicağız nereye kök salcak taşlar arasında harap olur gider...

evet tamamen torf, torf derken hani paketlerde çiçekler için özel topraklar satılıyor ya işte ondan
Toprak kum koyuyum da taş fikri pek sıcak gelmedi sizce de öyle değil mi?

Chlorophytum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön