Sevgili dostlar ! öncelikle Beğendiğinize Sevindim.Bir Bahçemin Olmasını Gerçekten İsterdim. Artık Terasım Dar Geliyor Çünki. Ağaçlarımın Nasıl Böyle Meyve Verdiğine Gelince Meyve Fidanlarımın Saksılarını Her Sene Bir No.Büyük Saksıya Aktarıyorum.Toprağını Hersene Tazeliyorum. Tabi Buişi Ağaçlara Su Yürümeden Önce Yapıyorum.Şunuda İtiraf Etmeliyimki Bitki Besleme Yetiştirme Konusunu Çok İyi Bildiğim Söylenemez.Geçtiğimiz Kış Avatarım Olan Bodur Kirazımı Ve Santa Maria Bodur Armudumu Kaybettim. Kök Çürüdü Acemi Olduğumuda Anlamış Oldum. Şimdi Daha Dikkatliyim. Tedbirimi Almaya Çalışıyorum. Saksı Altında Birikmiş Su Bırakmıyorum.Yoksa Biriken Su Kökü Çürütüyor.Terasımın Üstünüde Kendi Çabalarımla Ahşap ve Naylonla Örtü Altına Aldım. Yani Üstü Kapalı. Kapattıktan Sonra Başkabir Sorunla Karşılaştım.Meyva Ağaçlarım Vaktinden Önce Çiçek Açtı Fakat Onları Dölliyecek Arılar Daha Kovanlarından Çıkmamışlardı Havalar Soğuk Ve Yağmurluydu.Bende Kendi Kıt Bilgilerimle Onları Döllendirme Çabalarına Giriştim. Meyveleri Birbirine Yaklaştırdım. Ve Tozlandırmaya Çalıştım.)))))) Tam Olarak Başardığım Söylenemez.Çünki Meyve Tutumu Az.Bunada Şükür Diyelim.Canlı Olarak Herne Yetiştiyorsanız, Bitki veya Hayvan Büyük Bir Özveri ve Emek İster.Bu İşe Başlarken İyi Düşünmeniz Gerekir.Bugün Başlayıp Yarın Vaz Geçemezsiniz. Onlar Bir Canlı Ve İlgi İsterler.Bakım İsterler.Onları Artık İhmal Edemezsiniz.İhmal Ederseniz Kururlar,Ölürler. Daha Kendinizi Doğa Dostu,Hayvan Dostu, Yeşil ve Çevre Dostu Gibi Payelerle Onurlandıramazsınız. Çünki Artık O Payelere Layık Değilsinizdir.Onun İçin Sorumluluk Almadan Önce İyi Düşünmeli Ve Kararını Ona Göre Vermeli. Ben Terasımdaki Dostlarıma Bu Çerçevede Davranmaya Çalışıyorum.Gördüğünüz Görüntülerde Bunun bir Yansımasıdır Sanıyorum.Şimdilik Bukadar Açıklama Yeterli Sanıyorum.Sonra Devam Ederiz inşa'Allah. Sağlıcakla Kalın.
Düzenleyen goynük14 : 08-05-2010 saat 19:49
Neden: düzeltme
|