Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kübra44
arkadaşlar ben 6-7 ay önce bir muhabbet aldım ama hala korkuyor ürküyor konuşması için eğittim ama nafile hala korkuyo ve kaçıyo ve ya ısırıyo bilgi lütfen
|
oldukça uzun bir zaman, alışması olanaksız gibi görünüyor. elinize almış oldugunuzdan kaynaklandıgını düşünmüyorum ama eger bu gercekten bir etkense ve elinize birkez almış bulunduysanız size tavsiyelerim sunlar belki işe yararlar;
bence her gün aynı saatte onu kafesinden dışarı cıkarın bırakın bulundugu odanın içinde serbestce dolaşsın. eger sürekli bir yerde duruyorsa ki (genellikle kendine 1 ya da 2 yer secer) onu rahatsız etmeyin. sadece arada sırada aynı kelimelerle ona seslenin. kafesine girmiyorsa bunu akşamları yapın ki karanlıkta tutmanız kolay olsun böylece onu kovalamazsınız. yalnız bu hayvanlar cok akıllı bir süre sonra ışık kapandıgı anda onu tutacagınızı anlıyorlar ve karanlıkta ucmaya kalkışabiliyorlar. buna da dikkat edin ve düğmenin yanında birini bekletin ki ışıgı hemen acsın , bir yerlerini incitmesine izin vermeyin. avucunuza alıp onu hemen kafesine koymayın o ne kadar hırcın davransada boynunu kaşıyın sevin ve herzaman kullandıgınız birkaç kelimeyi tekrarlayın daha sonra kafese koyun. benim kuşumda yavru ve hırçın bir dişiydi. ben onu bu şekilde 3 ayda alıştırabildim. bunların dışında aynı odanın içinde kafesinin yerini ayda bir kez degiştirdim, arada sırada kuş sesleri dinlettim, kitap okurken vs. kafesi yakınıma yerleştirip onunla hiç ilgilenmedim bu süre içinde sizi izleyecektir kesinlikle ilgilenmeyin kafesi tekrar oldugu yere koymadan once elinizi kafese yavaşca sokun ama ona dokunmaya calışmayın muhtemelen kaçısacaktır elinizi başka tarafa yöneltin ve orada bekletebildiginiz kadar bekletin daha sonra elinizi kafesten cıkarın ve aynı şeyi birkaç kere daha yapın. sonrada yavaş yavaş parmagınızı ayaklarına yanastırın hala kaçıyor olabilir pes etmeyin ertesi gün tekrar deneyin . cok uzun sürse bile kendine asla dokundurtmayacak ama parmagınıza mutlaka cıkacaktır. ilginçtir ki kafes içinde parmagınıza cıkan kuşunuz dışarıda elinizi bi metre bile uzaktan kaldırsanız hala kaçıyor olabilir. umudunuzu kaybetmeyin (benim ki öyleydi ) ama birgün parmagımı uzattıgımda parmagama cıkıverdi pambukum. tam mutlu son derken ertesi gün yine kaçmaya başladı (o dereceydi yani) aynı şeyleri cok tekrarladım şimdi benden ayrılmıyor. sabırlar dilerim. umarım alışır.