Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nbugay
Sn. katsu,
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyelim..
Tahliye borusunu yanlış anlamadıysam suyun üst kısmına denk gelecek şekilde yerleştirmeyi düşünüyorsunuz. Peki bu durumda su değişimini nasıl yapacaksınız. Tahliyenin en dipten yapılması daha doğru gibi geliyor. Havuzunuz zemine 0 inşa edilecek ise havuz tabanının tahliye borusuna doğru çok hafif eğimli olmasına dikkat etmeniz gerekir aksi halde suyu tahliye ederken çok uğraşırsınız. Hatta tam anlamıyla tahliye edemezsiniz.
Strafor vb kaplayıcı malzeme kullanacak iseniz straforların aralarında boşluk olmamasına ve mumkun olduğunca sıkı yerleştirilmesi de bu aralarda su birikimini önleyecektir.
Adana da havalar günden güne ısnıyor ve dolayısıyla marulun tohuma kalkmaması için bir düşünceniz varmı? Sisleme, fan vb..
|
Haklısınız su tahliyesini zeminden yapmak daha mantıklı görünüyor ama ben değiştiğim suyu 20 metre ilerideki meyve ağaçları için kullanmayı düşünüyorum. Bu durumda besin tankındaki sıvıyı sisteme basan pompayı kullanarak havuzdaki suyu ağaçlara vermeyi ve total su değişimini bu şekilde yapmayı düşünüyorum. Eğer rutin su devirdaimi için kullanacağımız boruyu zemine yaparsam havuzdaki suyun ne kadarını ve ne sürede besin tankına geri döndermem gerektiği konusu biraz zor olacak gibi geliyor. Hele de benim sürekli sistemin başında olmayacağım dikkate alınırsa. Bu durumda sanırım havuzda 3 delik olacak. Birisi besin tankından havuza gelen boru, ikincisi havuzdaki suyun üst sınırına yerleştireceğimiz rutin tank-havuz arasında devirdaimi sağlayan boru, üçüncüsü suyu tamamen tahliye ederken kullanacağım zemindeki tahliye burusu. Bilmiyorum daha pratik önerisi olan var mı?
Adana da havaların ısındığını elbette dikkate alıyorum. Şu anda zaten sistemi kurup deneme yapayım istiyorum. Sanırım gerçek anlamda marul denemesi 1 eylülde ya da sıcağa dayanıklı cins marul bulduğumda başlayacak.
