Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katsu
Kudret hocam ile konuşurken havuz içindeki suyun tahliyesi için havuz zeminine bir tahliye hortumu koymayı düşünmüştük. Şimdi bu tahliyenin zeminde değilde havuzun 30. cm'sinde bir delik olmasının daha iyi olacağını düşünmeye başladım. Böylece ne kadar su verirsem o kadarı kendiliğinden tahliye olur diye düşünüyorum. Yani verdiğimiz sıvı miktarını hesaplayıp tahliye için bir eşgüdüm sağlama zorunluluğu ortadan kalkar diye düşünüyorum.
|
Sn. katsu,
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyelim..
Tahliye borusunu yanlış anlamadıysam suyun üst kısmına denk gelecek şekilde yerleştirmeyi düşünüyorsunuz. Peki bu durumda su değişimini nasıl yapacaksınız. Tahliyenin en dipten yapılması daha doğru gibi geliyor. Havuzunuz zemine 0 inşa edilecek ise havuz tabanının tahliye borusuna doğru çok hafif eğimli olmasına dikkat etmeniz gerekir aksi halde suyu tahliye ederken çok uğraşırsınız. Hatta tam anlamıyla tahliye edemezsiniz.
Strafor
vb kaplayıcı malzeme kullanacak iseniz straforların aralarında boşluk olmamasına ve mumkun olduğunca sıkı yerleştirilmesi de bu aralarda su birikimini önleyecektir.
Adana da havalar günden güne ısnıyor ve dolayısıyla marulun tohuma kalkmaması için bir düşünceniz varmı? Sisleme, fan
vb..