View Single Post
Eski 07-05-2010, 20:08   #327
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozdenarda Mesajı Göster
Sayın Meyvelitepe 120*80 cm ve 40 cm yüksekliğinde küçük bir ada yaptım şimdilik içine koyun gübresi ve toprak koydum .Eşimi ikna edersem coco_peatte ilave etmek istiyorum .Koyun gübresi miktarı çok oldu gibi geliyor EM ve leonarditte koyarsam ne kadar koymam gerekiyor ,yardım ederseniz sevinirim .İnsanlara açıklamak çok zor oluyor anlamamak da direniyorlar nedense ! Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim .12 sene önce okulu bitirmiş acemi bir ziraat mühendisiyim ,bana faydası oluyor ****** ,yinede birçok şeyde değişmiş (kullanılan malzemeler gibi) uygulamak farklı birşey özelliklede canlılarla uğraşırken diye düşünüyorum .
4-5 kilo kadar leonardit koymanız yeterli. EMA yı sebzelerinizi sularken suya karıştırıp veya yapraklara püskürterek verebilirsiniz.

Coco-peat, gevşek, su ve hava tutan bir toprak hazırlamak için biraz tembel işi bir malzeme. İlle de kullanmanız şart değil, varsa alternatif başka şeyler de kullanabilirsiniz. Burada amaç, toprağın nem muhafaza etmesi, hava barındırması, ki bitki kökleri iyi gelişebilsin. Nemli toprağı avucunuzla sıkıp bıraktıktan sonra kolayca dağılacak kıvamda olmalı.

Sizin bu adanız için yaz boyunca 1-2 litre EMA rahatça yeter. Koyun gübresi varsın çok olsun önemli değil. Yeterki yanmış olsun ve yabani ot tohumu içermesin.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön