Bir süredir sayfama yeni fotoğraf yüklemiyordum. Nedeni ise biraz elimdekilerin gelişmesini beklemek istemem, biraz da "bende yapıyorum ama" sessiz ziyaretçilerden "-Haydi yeni birşeyler yok mu?" diye soran olur mu düşüncesinden idi.
Soran olmadı sayfamda doğrudan ama diğer dostların sayfalarına yazdıklarıma benzer yanıtlar geldi.
Öncelikle eskilerden başlamak istedim. Daha önceden gönderilmiş, köklenen ve baharla birlikte büyümeye başlayanlar...
İlk fotoğraf sayın berduray'ın göndermiş olduğu mammillaria prolifera, geldikten kısa bir süre sonra tomurcuk oluşturmuş ve toplam dört adet çiçek açmıştı. İlk dikim sırasında toprak seviyesinden 1,5-2 cm yüksekte idi. Çiçeklenme bittikten sonra büyümeye başladı. Şu anda toprak seviyesinin 5 cm kadar üzerinde.
Bu büyüme yetmedi, birde üzerine neredeyse her diken uzantısı dibinden yeni sürgünler verdi.
Yine sayın berduray'ın gönderdiklerinden. Daha önceleri bu stapelia bir tomurcuk vermişti ve yayınlamıştım. Ancak bu tomurcuk kurumuştu. Şu anda yayınladığım ise ikinci tomurcuk. Bunun gelişmesi diğerine göre daha iyi. Umarım açtığını görürüm.
Bu sukulentte sayın berduray'dan gelmişti. Baharla birlikte gelişmeye başladı ve iki ayrı yeni sürgün verdi.
Vildan Sönmez hanımdan gelen iki ayrı kaktüs çeliği. Uzunca bir süre sessiz sakin durdular. Baharla birlikte ise bir tanesi uç kısmından yeni sürgün verdi. Yeni sürgün şu anda eskisini geçmiş durumda. Diğeri ise sürgün vermedi ancak büyümeye ve gelişmeye başladı.