Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti
Bu yapma çiçekleri Üzerine yapıştırma işini Yalovada Koreli bir işletmecinin serasında yapıldığını biliyorum Asuman Hanım. YAzık ediyorlar diyoruz. Haklısınız.
Fakat bir de şöyle düşünmek lazım sanırım; Yapma çiçekler sayesinde hoşlanıp alan ve kaktüs merakına kapılan insanlarda var. Onlarda bir kazanç aslında. Para kazanmak için yapılan hatalı işler yinede kaktüs ilgisi gibi geri dönüyor. Ama yinede olan bizim güzelim kaktüslere oluyor.
|
Yok yok ben yine de gidip o Koreli'yi sıcak silikon uygulamasıyla çelenke çevireyim de görsün gününü...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan
Sevgili Asuman yeni kaktüslerini güle güle büyüt kaktüslerin üzerine yapıştırılan çiçekleri biz biliyoruz ama herkes bilmiyor gerçek sanıyor çünkü kaktüslerin çiçek açtığına inanmıyorlar.
Ben bayındır çiçek festivaline gittiğim de yanımdaki arkadaşım kaktüslerin üzerin deki çiçeklerin sahici olup olmadığını sordu ben de "Bunlar sahte yapıştırma" dedim satıcı da bana" Abla sen biliyon da neden söylüyorsun" diye söylendi . Ben de arkadaşım o dedim o zamanda bari dürtseydin herkes duymasın" demezmi. Oysaki insanlar dikkat etseler anlarla sahte çiçek olduğunu.
Ayrıca çiçek tomurcuklu kaktüsleri aldığımız kız " Bütün çiçeklileri almayın kimse inanmıyor çiçek açtığına millet görsün istiyorum" demişti bize 
|
Sorma sevgili günebakan, anlarlar diyorsun ya anlamıyor bazıları.

Geçenlerde sevdiğim bir ablama ablatacam diye dilimde tüy bitti. Bazıları çiçeği silikonla yapıştırmak yerine ince bişeyle saplıyorlar gövdeye. Kadını inandıramadım. Yok o gerçek diyo hala. Neyse öğrenecekler inşallah...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca
Sayın Asuman hanım,
Harcanan emeğin yerine ulaşması ve takdir edilmesi yeterli... Teşekkürler. Helal olsun.
Yeni kaktüslerinizde oldukça güzel. Bende dün akşam Eskişehir Koçtaş'a uğradım. Yeni kaktüsler gelmiş. Birkaç tanesi de tomurcuklu idi. Bir tane aldım. Tabi üzerine ayrıca yapıştırılmış sahte çiçeği çıkartarak. Bende hiç sevmiyorum sahte çiçekleri. Hem büyümesine engel, hem de bitkiye zarar veriyor. Sayfama eklerim yakında sanırım.
|
Merakla bekliyoruz sevgili skaraca. Yüzlerce var hatta belki binler, milyonlar ama en azından biz her gördüümüzde birkaçını kurtaralım kendi adımıza üzerimize düşmüş olanı yaparız. Laf aramızda ben orda çaktırmadan çiçeklerini de kopartıyorum bazen. Gören olursa iyi yapıştıramamışlar diyorum.

)