View Single Post
Eski 07-05-2010, 11:43   #325
ozdenarda
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.fagu03,
Teşekkür ederim. Bizimkisi de bir tuhaflıktır gidiyor. Bunca yıldır esas mesleğimde kimsenin düşünmeye bile cesaret etmediği bir çok şey yaptım, kitap vs. yazmak aklıma gelmedi. Hiç aklımda yokken, öyle bir iddiam da yokken her mevsimin bir fenomeni ortaya çıktı. Bu mevsim sebze adaları Aslında şimdi bir yenisi var, "sebze parkı".

2009 Ocak ayı idi galiba. Bir hafta sonu oturmuşum araştırma yapıyorum. En çok da ingiliz bahçe tekniklerine bakıyorum. Bir yandan da biraz permakültür, companion planting vs. göz gezdiriyorum. Sonra dedim ki, ingiliz teknikleriyle permakültür yaklaşımları bir arada olmaz mı? Akşama adını koymuştum, sebze adaları

Geçenlerde gartengold'a gittim. Bir palet coco-peat alacağım. Sahibi ile tanış olduk artık, çay içiyoruz. Derken biri geldi, coco-peat sordu. Konuşkan bir adammış, anlatmaya başladı. İnternette, meyvelitepe'de gördüm. Ada yapacağım, içine koyacağım diye anlatıyor. Coco-peat olduğunu öğrenince sevindi. Şimdi EM ve leonardit arayacağım, buralarda bulunurmu diye soruyor. Ne diyeceğimi bilemedim

Bilmiyorum, kısmetse kitap da yazarım belki. Basan ve alan olurmu görürüz artık.
Sayın Meyvelitepe 120*80 cm ve 40 cm yüksekliğinde küçük bir ada yaptım şimdilik içine koyun gübresi ve toprak koydum .Eşimi ikna edersem coco_peatte ilave etmek istiyorum .Koyun gübresi miktarı çok oldu gibi geliyor EM ve leonarditte koyarsam ne kadar koymam gerekiyor ,yardım ederseniz sevinirim .İnsanlara açıklamak çok zor oluyor anlamamak da direniyorlar nedense ! Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim .12 sene önce okulu bitirmiş acemi bir ziraat mühendisiyim ,bana faydası oluyor ****** ,yinede birçok şeyde değişmiş (kullanılan malzemeler gibi) uygulamak farklı birşey özelliklede canlılarla uğraşırken diye düşünüyorum .

ozdenarda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön