Daha önce yoğurt gibi ısısını koruyarak deneme yapacağım demiştim. Aşağıda daha önce resmini eklediğim çilek enziminin üzerine, hafta sonu bir kilo daha çilek ve göz kararı biraz pekmezi sıcak su ile karıştırarak ekledim. Daha sonra tıpkı yoğurt gibi bir gece çevresini sarılı tuttum. Gazını almakta zorlanıyorum. En azından 5-6 kere kapağı gevşetip yeniden sıkılaştırıyorum. Yoksa hemen taşmaya başlıyor. Taşmadan ağzını kapttığım halinin resmi aşağıda.
Karşılaştırma açısıdan havuç ve bezelye yapraklarından diğer şişeyide ekledim. Gaz çıkışlarının nasıl olması gerektiğine dair güzel örnekler bence. Dikkat ederseniz havuç şişesinde gaz kabarcıkları daha büyük. Oysa çilek şişesinde çok daha sıkışmış kabarcıklar var.
