Sağolsun dün akşam sevgili cemo arayıp Asuman seraya kaktüs gelmiş deyince bugün soluğu orda aldım.

O minik katüslerin üstüne yapıştırdıkları kuru çiçekleri görünce cinlerim tepeme çıksa da ben yapacağımı yaptım birkaçının çiçeğini çıkarıp, birkaçını da kendime, birikisini de komşuma aldırarak epey ziyanı engelledim. Tabi bitmedi. Kalanları da kurtaracağım bir iki gün içinde Allahın izniyle o kuru çiçeklerden.
Enteresandır açmamış kaktüsleri ticari kaygıyla kuru çiçeklerle süslemelerine anlam veremezken, bir de bugün gördüm ki tomurcuğu açmış kendi çiçeği üzerinde şahane bir halde dururken kuru çiçek de yapıştırmışlar. Hemen sarılıp ufak bir hamleyle üstündeki kuru çiçeği aldım. Bide ne göreyim çürümüş yavrusu. Elimde kaldı güzelim kaktüsün yarısı. Hemen ana gövdeden ayırdım kalan yarısını da ve satan arkadaşa gösterdim. Ve onu orda bırakmadım elbet. Çiçekli olanların altındaki bölgelerin nasıl kuruduğunu, zarar gördüğünü görünce seramızın sahibi de üzüldü. Bu işin önüne nasıl geçilir bilmiyorum ama geçmek lazım. Benim içime batıyor bu tür ticari kaygıyla yapılan işlerin çoğlaması. O kuru çiçekleri " sıcak silikonla " bu arkadaşların kafasına gözüne yapıştırmak istiyorum şahsen.
Ve gelelim o minik çiçeğini gölgelemeye çalıştıkları sahte renkli şeylerden kurtulan miniklere.