View Single Post
Eski 06-05-2010, 22:51   #2267
strider
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-03-2009
Bir kaç hüsrandan sonra nihayet ben de şimdilik belli bir seviyede fide sahibi oldum. Kalambaklıdan gelen fidem 1 mt lik zorlu tırmanma etabını başarıyla geçti, onu evde güney cephede büyütüp ağustosa kadar çiçek açmazsa günışığı ampulleriyle desteklemeyi planlıyorum.
Kafama takılan soruysa, şimdilik 3 lt'lik saksıda, (mümkün olduğunca minimum saksı hacmi tercih etmek zorundayım) bu şartlar altında bu sene gelişebilir mi?

Zengarden'in gönderdiği tohumlar da çok hızlı geliştiler, yedekte dursun, çimlendiremem nasılsa derken 9 da 6 başarı sağladım.
Evdekini açtıramazsam diye, her ihtimale karşı diğer resimdeki aynı saksıda 2 tane olanı 18 lt'lik saksıya diktim ve istanbul havasından emin olunca (5-6 gün var hala sanırım) terasa güneşin altına bırakmayı planlıyorum.

2 taneyi Gelibolu'da dayımın bahçeye ekilmek üzere bekletiyorum. Bir tane de yine 3 lt'lik saksıda ümidim yok gibi tek yarım yaprakla gözlerini açan tohumum şimdiden 40 cm lik çubuğu bitirdi.

Burada bilgilerini paylaşam tüm arkadaşlara, ve fide gönderen kalambaklıya tekrar teşekkür edip 2 adet soruma geçeyim.

Birincisi ev ortamında selluka çiçek açtırmak için ne gerekir/mümkün müdür?
İkincisi optimum koşullar için en az kaç lt lik saksı gerekir? 12-14 lt'liklere zengin harçlarla diksek yine de yetersiz mi kalır?

Bir de bonus sorusu, annem sürekli, oğlum bu ne böyle, fasulye olmadığına emin misin diyor, büyüyünce fasulyeye dönüşmezler değil mi?

Düzenleyen strider : 06-05-2010 saat 22:53 Neden: resimler eklendi
strider Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön