Sn. kgursan..
Bu sayfada inanın yaklaşık 1 aydır beklediğim mesajı attınız. İlk mesajımda yazdım olumlu olumsuz görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim diye. İlginiz için öncelikle teşekkür ederim.
-Klipsler konusunda haklısınız. Doğrudan aşık profillerine tutturulması mümkün değil. Ben mertek olarak inşaat demiri veya aşık I profillerinin üzerine parça korniyer düşünüyorum.Ama çözüm getirirmi bilmiyorum.Klipsin tutması için kendi iç çapı kadar dairesel formda ara eleman lazım.İnşaat demiri belki çözüm olabilir.
-Ahşap mertekte veya sadece aşık üstünde ahşap ara elemanda kullanılabilir belki. L korniyer yardımıyla aşık profilinin üst başlığına tutturulabilinir.Ahşap çözüm bana daha mantıklı geldi.
Bir dolu proje diyorsunuz gözünüzü korkutmasın.En fazla 4 **** 5 pafta.
-Uygulama konusunda , kendimiz yapamayız anlamında pratik değil diyorsanız doğru.İşini doğru yapan bir kaynakçı ister.Atölyeden al kendin kur tarzı bir çalışma değil.
-Maliyet konusu inanın kör kuyu. Malzeme tutarı çok oynamaz ama işçilik gerçekten farkediyor. Çelik yapıda tonaj azaldıkça işçilik maliyeti daha bilinmez oluyor.
-Tünel sera konusunda statik hesapta çözemediğimiz veya atladığımız bir ayrıntı var heralde. Arkadaşım boru kesit profille çözmeye çalıştı fakat sonuç alamadık.Zaten boru veya kutu kesit profilleri genelde eksenel yük etkisindeki ( çarpraz ve kafes kirişler ) elemanlarda kullanılır.Ben bir sitede İsrailin yük standartlarına göre hesabı yapılmış bir proje gördüm. Bilmiyorum belkide orada ayrılıyoruz. O standardı incelemek lazım.
|